Heb jij het lef om ervoor te zorgen dat onze klanten weloverwogen, data gedreven beslissingen nemen? En zie jij in dat modellen essentieel zijn voor het voortbestaan van banken en verzekeraars? Dan is ons Young Talent Program Quant Modelling iets voor jou!

In deze positie worden beslissingen mede bepaald door de modellen die jij helpt te ontwikkelen en te onderhouden. Het Young Talent Program biedt jou naast een uitdagende functie als modeller, ook een gepersonaliseerd programma aan waarbij jij jezelf authentiek ontwikkelt tot een high-end professional.

Hoe ziet jouw werk als Quant Modeller eruit?

Samen in een team van getalenteerde collega’s ga jij de volgende generatie modellen ontwikkelen. Deze modellen houden niet alleen de toezichthouder tevreden maar hebben ook een grote impact op het voortbestaan van een organisatie. Je voert data-analyses uit om logische verbanden te vinden met behulp van SAS, Matlab, R en/of Python, stelt data-requirements op voor de ontwikkeling van het model en je houdt je dagelijks bezig met onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Onderzoek naar de beste methodiek voor het modelleren van risico’s of prijsstellingen;
 • Ontwikkelen van modellen door middel van regressies, stochastische methoden of andere onderzochte technieken;
 • Berekenen van kapitaalimpact van het nieuwe model;
 • Documenteren van modelontwikkelproces en resultaten;
 • Inventariseren van de mogelijkheden om het model te implementeren in de IT systemen.

Daarnaast sta jij paraat als andere afdelingen ondersteuning nodig hebben en bied je je expertise aan om de modellen te optimaliseren. Afhankelijk van bij welk team en welke afdeling jij uiteindelijk aan de slag gaat, zullen je werkzaamheden verder gefinetuned worden. Bij een bank zal je namelijk net weer iets andere werkzaamheden verrichten dan bij een verzekeraar.

Onze visie

Ons Young Talent Program is erop gericht om de volgende generatie leiders en professionals binnen de financiële sector op te leiden. Binnen Mploy Associates gaan we daarbij tot het uiterste om jouw technische vaardigheden en soft skills binnen 24 maanden te ontwikkelen.

Vier dagen in de week ga je aan de slag een bank of verzekeraar in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag en één dag in de week werk jij in-house bij Mploy Associates om jouw gepersonaliseerde Young Talent Programma te volgen. In 24 maanden stomen wij jou klaar voor de volgende carrière stap als high-end professional bij de bank of verzekeraar. Als Young Talent bij Mploy Associates ben jij in staat om complexe en uitdagende opdrachten bij de bank of verzekeraar te begrijpen en uit te voeren tot in de details. Jij durft te excelleren.

Naast dat jouw carrière en ambities centraal staan, vinden wij het leveren van een maatschappelijke bijdrage ook belangrijk. Daarom zal jij samen met jouw Young Talent team ook twee pro-deo projecten uitvoeren bij NGO’s.

Coaching en begeleiding

Onder gezamenlijke begeleiding vanuit Mploy Associates en de partnerorganisatie wordt jouw gepersonaliseerde Young Talent Programma opgesteld. Op dag één zit jij samen met jouw Talent Manager van Mploy Associates om de tafel om jouw ambities in kaart te brengen en een actieplan op te stellen. In nauwe samenwerking met de manager bij de bank of verzekeraar personaliseren wij de 10 modules van het Young Talent Program om ervoor te zorgen dat alle facetten van jouw persoonlijke en technische ontwikkeling de aandacht krijgen die het verdient. Naast dat jij vanuit Mploy Associates persoonlijke begeleiding krijgt, krijg jij ook dagelijks supervisie van jouw collega’s bij de bank of verzekeraar.

Waar zijn wij naar op zoek?

Voor de Young Talent positie Quant Modeller zoeken we graduates met verschillende kwantitatieve achtergronden, ervaringen en passies. Om het specifiek te maken:

 • Jij hebt 0-3 jaar werkervaring en wilt alles leren over de modernste modelleringsmethoden, tooling, en data processing technologieën;
 • Jij wilt de wiskundige kennis die jij hebt opgedaan in jouw kwantitatieve WO opleiding (bijv. Wiskunde, Natuurkunde, Econometrie of een aanverwante studie) in praktijk brengen;
 • Jij wordt enthousiast van modelleren en programmeren in Excel, SAS, Matlab, R of Python;
 • Jij deinst niet terug om jouw analytische vaardigheden los te laten op complexe problemen en deze op creatieve en logische wijze op te lossen;
 • Jij krijgt energie van het schakelen met de verschillende stakeholders en weet behendig de benodigde informatie te bemachtigen;
 • Jij hebt ambitie, bent zelf-reflectief en durft authentiek in jouw kracht te gaan staan.

Wat bieden wij?

Wij bieden de mogelijkheid om een expert op het gebied van data analyse te worden waarbij wij jou op een bewezen manier trainen om te excelleren tot een high-end professional. Daarbij zijn goede arbeidsvoorwaarden voor ons vanzelfsprekend. Dit houdt onder andere het volgende in:

 • 4 dagen per week werkzaam bij een grote bank of verzekeraar in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag;
 • 1 dag per week in-house met gepersonaliseerde en professionele coaching en training;
 • Regelmatig leuke teamactiviteiten met de andere Young Talents; denk aan escape rooms, borrels en diners;
 • Een internationale werkomgeving met Young Talents uit alle werelddelen;
 • Pro-deo YT projecten bij maatschappelijk relevante NGO’s;
 • De mogelijkheid om na het succesvol afronden van het YTP de volgende carrièrestap te maken bij de opdrachtgever;
 • En natuurlijk een marktconform salaris, prestatiebonus en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • En niet te vergeten een OV-kaart en OV-fiets van de zaak.

Sollicitatieproces

Om ervoor te zorgen dat jij een goed beeld hebt van de procedure, leggen wij het hier kort voor je uit. Als eerste zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden zodat wij elkaar beter leren kennen. Indien dit positief is zullen wij aan de hand van jouw kwaliteiten en voorkeuren een aantal Young Talent posities met je doornemen. Na een assessment nodigen we je uit voor een diepte-interview bij de betreffende bank of verzekeraar waarna we definitief zullen besluiten of deze Young Talent positie de juiste keuze voor je is.

Wanneer starten?

Elk kwartaal start er een nieuwe groep Young Talents binnen ons programma waarbij eerder of later instromen tot de mogelijkheden behoort. Samen met jou bekijken wij het beste moment startmoment, afhankelijk van jouw graduation en andere factoren die op dat moment meespelen.

Dus ben je bezig met je scriptie of ben je al afgestudeerd en wil jij jezelf ontwikkelen tot expert in het bouwen van modellen binnen de financiële sector, stuur dan jouw cv naar youngtalent@mployassociates.com. Je hoort binnen 2 werkdagen van ons.