Ben jij er ook van overtuigd dat handmatig rapporteren en repeterende handelingen uitvoeren anders kan? En dat het jouw dag interessanter maakt wanneer jij financiële processen kan automatiseren? Dan is ons Young Talent Program Finance iets voor jou!

In deze positie werk je in een sterk veranderende omgeving, waar jij niet alleen cijfermatig sterk moet zijn maar ook jouw collega’s aan jouw zijde moet krijgen. Daar is lef voor nodig. Het Young Talent Program biedt jou niet alleen een uitdagende positie, maar ook een gepersonaliseerd programma waarbij jij jezelf authentiek ontwikkelt tot een high-end professional.

Hoe ziet jouw werk als Finance Expert eruit?

Samenwerken vormt de kern van jouw werkzaamheden. In een team met getalenteerde collega’s werk jij dagelijks aan de juiste rapportages voor interne en externe stakeholders. Naast deze werkzaamheden zoals de maand, kwartaal en jaarafsluiting, ben je als ‘nieuwe generatie’ de kartrekker binnen alle financieel georiënteerde veranderprocessen van de bank of verzekeraar. Dagelijks houd jij je bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Identificeren van knelpunten en het optimaliseren van rapportageprocessen;
 • Opleveren van up-to-date rapportages en managementinformatie;
 • Onderzoek naar nieuwe technieken en tooling en het testen hiervan;
 • Analyseren van data en het creëren van dashboards om jouw stakeholders te voorzien van de benodigde inzichten.

Ook draai jij jouw hand niet om voor ad-hoc werkzaamheden zoals het beantwoorden van vragen vanuit de interne klanten, het uitvoeren van plausibiliteitscontroles en het signaleren van tekortkomingen in het internal control framework. Kortom, jij weet behendig jouw financiële achtergrond feilloos te combineren met jouw technische vaardigheden en data analytics skills.

Onze visie

Ons Young Talent Program is erop gericht om de volgende generatie leiders en professionals binnen de financiële sector op te leiden. Binnen Mploy Associates gaan we daarbij tot het uiterste om jouw technische vaardigheden en soft skills binnen 24 maanden te ontwikkelen.

Vier dagen in de week ga je aan de slag een bank of verzekeraar in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag en één dag in de week werk jij in-house bij Mploy Associates om jouw gepersonaliseerde Young Talent Programma te volgen. In 24 maanden stomen wij jou klaar voor de volgende carrière stap als high-end professional bij de bank of verzekeraar. Als Young Talent bij Mploy Associates ben jij in staat om complexe en uitdagende opdrachten bij de bank of verzekeraar te begrijpen en uit te voeren tot in de details. Jij durft te excelleren.

Naast dat jouw carrière en ambities centraal staan, vinden wij het leveren van een maatschappelijke bijdrage ook belangrijk. Daarom zal jij samen met jouw Young Talent team ook twee pro-deo projecten uitvoeren bij NGO’s.

Coaching en begeleiding

Onder gezamenlijke begeleiding vanuit Mploy Associates en de partnerorganisatie wordt jouw gepersonaliseerde Young Talent Programma opgesteld. Op dag één zit jij samen met jouw Talent Manager van Mploy Associates om de tafel om jouw ambities in kaart te brengen en een actieplan op te stellen. In nauwe samenwerking met de manager bij de bank of verzekeraar personaliseren wij de 10 modules van het Young Talent Program om ervoor te zorgen dat alle facetten van jouw persoonlijke en technische ontwikkeling de aandacht krijgen die het verdient. Naast dat jij vanuit Mploy Associates persoonlijke begeleiding krijgt, krijg jij ook dagelijks supervisie van jouw collega’s bij de bank of verzekeraar.

Waar zijn wij naar op zoek?

Voor de Young Talent positie Finance Expert zoeken wij graduates met verschillende financiële studieachtergronden, ervaringen en passies. Om het specifiek te maken:

 • Jij wilt jouw financiële kennis die jij hebt opgedaan in jouw WO opleiding (bijv. Finance, Accountancy of Economie) in praktijk brengen;
 • Jij bent goed met cijfers en data en vindt het een uitdaging om in een veranderende omgeving te werken;
 • Jij bent niet bang om op mensen af te stappen;
 • Jij hebt affiniteit met technische tooling;
 • Jij deinst niet terug om jouw analytische vaardigheden los te laten op complexe problemen en deze op creatieve en logische wijze op te lossen;
 • Jij krijgt energie van het schakelen met de verschillende stakeholders en weet hen behendig voor je te winnen;
 • Jij hebt ambitie, bent zelf-reflectief en durft authentiek in jouw kracht te gaan staan.

Wat bieden wij?

Wij bieden de mogelijkheid om een expert op het gebied van data analyse te worden waarbij wij jou op een bewezen manier trainen om te excelleren tot een high-end professional. Daarbij zijn goede arbeidsvoorwaarden voor ons vanzelfsprekend. Dit houdt onder andere het volgende in:

 • 4 dagen per week werkzaam bij een grote bank of verzekeraar in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag;
 • 1 dag per week in-house met gepersonaliseerde en professionele coaching en training;
 • Regelmatig leuke teamactiviteiten met de andere Young Talents; denk aan escape rooms, borrels en diners;
 • Een internationale werkomgeving met Young Talents uit alle werelddelen;
 • Pro-deo YT projecten bij maatschappelijk relevante NGO’s;
 • De mogelijkheid om na het succesvol afronden van het YTP de volgende carrièrestap te maken bij de opdrachtgever;
 • En natuurlijk een marktconform salaris, prestatiebonus en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • En niet te vergeten een OV-kaart en OV-fiets van de zaak.

Sollicitatieproces

Om ervoor te zorgen dat jij een goed beeld hebt van de procedure, leggen wij het hier kort voor je uit. Als eerste zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden zodat wij elkaar beter leren kennen. Indien dit positief is zullen wij aan de hand van jouw kwaliteiten en voorkeuren een aantal Young Talent posities met je doornemen. Na een assessment nodigen we je uit voor een diepte-interview bij de betreffende bank of verzekeraar waarna we definitief zullen besluiten of deze Young Talent positie de juiste keuze voor je is.

Wanneer starten?

Elk kwartaal start er een nieuwe groep Young Talents binnen ons programma waarbij eerder of later instromen tot de mogelijkheden behoort. Samen met jou bekijken wij het beste moment startmoment, afhankelijk van jouw graduation en andere factoren die op dat moment meespelen.

Dus ben je bezig met je scriptie of ben je al afgestudeerd en wil jij jezelf ontwikkelen tot expert in het bouwen van modellen binnen de financiële sector, stuur dan jouw cv naar youngtalent@mployassociates.com. Je hoort binnen 2 werkdagen van ons.