Vind je het leuk om te werken met grote datastromen, maar wil je tegelijkertijd ook dataprocessen coördineren en faciliteren en je bezig houden met stakeholdermanagement? Dan is ons Young Talent Program iets voor jou!

Naast het bewaken van de datakwaliteit en het ontwikkelen van state-of-the-art dashboards, bedenk je oplossingen om de consistentie en betrouwbaarheid van de data te waarborgen. Het Young Talent Program biedt jou naast een uitdagende functie als Data Manager ook een gepersonaliseerd programma aan waarbij jij jezelf authentiek ontwikkelt tot een high-end professional.

Hoe ziet jouw werk als Data Manager eruit?

Je werkzaamheden als Data Manager draaien allemaal om het begrijpen van datastromen en de kwaliteit van deze data te verbeteren. Je hebt een passie voor grote hoeveelheden data en je ontwikkelt je on-the-job in diverse data-analyse technieken. Voorbeelden van verdere werkzaamheden:

 • Implementatie van data quality checks, ontwikkeling en implementatie van data quality dashboards en de bewaking van de gegevenskwaliteit. Dit doe je in Excel, Power BI of meer geavanceerde software;
 • Onderzoek naar nieuwe regelgeving met betrekking tot databeheer en dit vertalen naar nieuwe systeemimplementaties;
 • Onderzoek en documentatie van datastromen en data lineage;
 • Onderzoek in datasets en systemen om uit te zoeken hoe data quality issues ontstaan;
 • Trendanalyses in financiële data om de volledigheid en juistheid van de data te waarborgen;
 • Managementrapportages en presentaties aan het senior management met betrekking tot voortgang en data quality issues;
 • Organiseren van stakeholdermeetings om de resultaten en vervolgacties van bovenstaande items te bespreken en presenteren.

Afhankelijk van bij welk team en welke afdeling jij uiteindelijk aan de slag gaat, zullen je werkzaamheden verder gefinetuned worden. Bij een bank zal je namelijk net weer iets andere werkzaamheden verrichten dan bij een verzekeraar.

Onze visie

Ons Young Talent Program is erop gericht om de volgende generatie leiders en professionals binnen de financiële sector op te leiden. Binnen Mploy Associates gaan we daarbij tot het uiterste om jouw technische vaardigheden en soft skills binnen 24 maanden te ontwikkelen.

Vier dagen in de week ga je aan de slag een bank of verzekeraar in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag en één dag in de week werk jij in-house bij Mploy Associates om jouw gepersonaliseerde Young Talent Programma te volgen. In 24 maanden stomen wij jou klaar voor de volgende carrière stap als high-end professional bij de bank of verzekeraar. Als Young Talent bij Mploy Associates ben jij in staat om complexe en uitdagende opdrachten bij de bank of verzekeraar te begrijpen en uit te voeren tot in de details. Jij durft te excelleren.

Naast dat jouw carrière en ambities centraal staan, vinden wij het leveren van een maatschappelijke bijdrage ook belangrijk. Daarom zal jij samen met jouw Young Talent team ook twee pro-deo projecten uitvoeren bij NGO’s.

Coaching en begeleiding

Onder gezamenlijke begeleiding vanuit Mploy Associates en de partnerorganisatie wordt jouw gepersonaliseerde Young Talent Programma opgesteld. Op dag één zit jij samen met jouw Talent Manager van Mploy Associates om de tafel om jouw ambities in kaart te brengen en een actieplan op te stellen. In nauwe samenwerking met de manager bij de bank of verzekeraar personaliseren wij de 10 modules van het Young Talent Program om ervoor te zorgen dat alle facetten van jouw persoonlijke en technische ontwikkeling de aandacht krijgen die het verdient. Naast dat jij vanuit Mploy Associates persoonlijke begeleiding krijgt, krijg jij ook dagelijks supervisie van jouw collega’s bij de bank of verzekeraar.

Waar zijn wij naar op zoek?

Voor de Young Talent positie Data Expert zoeken we graduates met verschillende data gerelateerde achtergronden, ervaringen en passies. Om het specifiek te maken:

 • Jij hebt 0-3 jaar werkervaring en de wil om alles te leren over data en het management van deze data;
 • Jij wilt de data gerelateerde kennis die jij hebt opgedaan in jouw WO opleiding (bijv. Informatiekunde, Bedrijfskunde, Economie of een aanverwante studie) in praktijk brengen;
 • Jij hebt enige ervaring of in ieder geval affiniteit met het verwerken van grote datasets;
 • Jij hebt ambitie, bent zelf-reflectief en durft authentiek in jouw kracht te gaan staan;
 • Jij deinst niet terug om jouw analytische vaardigheden los te laten op complexe problemen en deze op creatieve en logische wijze op te lossen;
 • Jij houdt ervan om projectmatig te werken en vindt het gaaf om tegelijkertijd bij meerdere projecten betrokken te zijn;
 • Jij krijgt energie van het schakelen met de verschillende stakeholders en weet behendig de benodigde informatie te bemachtigen.

Wat bieden wij?

Wij bieden de mogelijkheid om een expert op het gebied van data analyse te worden waarbij wij jou op een bewezen manier trainen om te excelleren tot een high-end professional. Daarbij zijn goede arbeidsvoorwaarden voor ons vanzelfsprekend. Dit houdt onder andere het volgende in:

 • 4 dagen per week werkzaam bij een grote bank of verzekeraar in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag;
 • 1 dag per week in-house met gepersonaliseerde en professionele coaching en training;
 • Regelmatig leuke teamactiviteiten met de andere Young Talents; denk aan escape rooms, borrels en diners;
 • Een internationale werkomgeving met Young Talents uit alle werelddelen;
 • Pro-deo YT projecten bij maatschappelijk relevante NGO’s;
 • De mogelijkheid om na het succesvol afronden van het YTP de volgende carrièrestap te maken bij de opdrachtgever;
 • En natuurlijk een marktconform salaris, prestatiebonus en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • En niet te vergeten een OV-kaart en OV-fiets van de zaak.

Sollicitatieproces

Om ervoor te zorgen dat jij een goed beeld hebt van de procedure, leggen wij het hier kort voor je uit. Als eerste zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden zodat wij elkaar beter leren kennen. Indien dit positief is zullen wij aan de hand van jouw kwaliteiten en voorkeuren een aantal Young Talent posities met je doornemen. Na een assessment nodigen we je uit voor een diepte-interview bij de betreffende bank of verzekeraar waarna we definitief zullen besluiten of deze Young Talent positie de juiste keuze voor je is.

Wanneer starten?

Elk kwartaal start er een nieuwe groep Young Talents binnen ons programma waarbij eerder of later instromen tot de mogelijkheden behoort. Samen met jou bekijken wij het beste moment startmoment, afhankelijk van jouw graduation en andere factoren die op dat moment meespelen.

Dus ben je bezig met je scriptie of ben je al afgestudeerd en wil jij jezelf ontwikkelen tot expert in het bouwen van modellen binnen de financiële sector, stuur dan jouw cv naar youngtalent@mployassociates.com. Je hoort binnen 2 werkdagen van ons.