Houd jij van de uitdaging om orde te scheppen in grote hoeveelheden data? En zie jij in dat data de motor vormt van het huidige financiële systeem? Dan is het Young Talent Program Data Expert iets voor jou!

Je bent dagelijks bezig met het verzamelen en begrijpen van data en hier patronen in aan het ontdekken. Het Young Talent Program biedt jou naast een uitdagende functie als data expert, ook een gepersonaliseerd programma aan waarbij jij jezelf authentiek ontwikkelt tot een high-end professional.

Hoe ziet jouw werk als Data Expert eruit?

Je werkzaamheden draaien allemaal om het verzamelen, interpreteren en verwerken van grote hoeveelheden data. De bronnen van deze data moet je veelal zelf onderzoeken en bewerken, dit doe je met behulp van SQL, SAS en/of Python. Je selecteert de relevante variabelen, bewerkt de data en past hier business rules op toe. Voorbeelden van verdere werkzaamheden:

 • Bespreken van data requirements voor verschillende kwantitatieve modellen;
 • Inventariseren van de relevante databases binnen de bank en hier toegang tot krijgen;
 • Tabellen combineren (mergen/linken) en data aggregeren in SQL, SAS en/of Python;
 • Data quality analyses bedenken en toepassen, bijvoorbeeld verloop over tijd, missende waardes, extreme waardes;
 • Visualiseren van data door middel van interactieve dashboards;
 • Onderzoeken van plausibiliteit van de nieuwe data;
 • Documenteren van het datasourcing proces en beschrijvende statistieken en dit bespreken met de business partijen;

Verder ben je veel ad-hoc vragen aan het beantwoorden van stakeholders die de data graag ook net zo goed als jij willen gaan begrijpen. Afhankelijk van bij welk team en welke afdeling jij uiteindelijk aan de slag gaat, zullen je werkzaamheden verder gefinetuned worden. Bij een bank zal je namelijk net weer iets andere werkzaamheden verrichten dan bij een verzekeraar.

Onze visie

Ons Young Talent Program is erop gericht om de volgende generatie leiders en professionals binnen de financiële sector op te leiden. Binnen Mploy Associates gaan we daarbij tot het uiterste om jouw technische vaardigheden en soft skills binnen 24 maanden te ontwikkelen.

Vier dagen in de week ga je aan de slag een bank of verzekeraar in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag en één dag in de week werk jij in-house bij Mploy Associates om jouw gepersonaliseerde Young Talent Programma te volgen. In 24 maanden stomen wij jou klaar voor de volgende carrière stap als high-end professional bij de bank of verzekeraar. Als Young Talent bij Mploy Associates ben jij in staat om complexe en uitdagende opdrachten bij de bank of verzekeraar te begrijpen en uit te voeren tot in de details. Jij durft te excelleren.

Naast dat jouw carrière en ambities centraal staan, vinden wij het leveren van een maatschappelijke bijdrage ook belangrijk. Daarom zal jij samen met jouw Young Talent team ook twee pro-deo projecten uitvoeren bij NGO’s.

Coaching en begeleiding

Onder gezamenlijke begeleiding vanuit Mploy Associates en de partnerorganisatie wordt jouw gepersonaliseerde Young Talent Programma opgesteld. Op dag één zit jij samen met jouw Talent Manager van Mploy Associates om de tafel om jouw ambities in kaart te brengen en een actieplan op te stellen. In nauwe samenwerking met de manager bij de bank of verzekeraar personaliseren wij de 10 modules van het Young Talent Program om ervoor te zorgen dat alle facetten van jouw persoonlijke en technische ontwikkeling de aandacht krijgen die het verdient. Naast dat jij vanuit Mploy Associates persoonlijke begeleiding krijgt, krijg jij ook dagelijks supervisie van jouw collega’s bij de bank of verzekeraar.

Waar zijn wij naar op zoek?

Voor de Young Talent positie Data Expert zoeken we graduates met verschillende data gerelateerde achtergronden, ervaringen en passies. Om het specifiek te maken:

 • Jij hebt 0-3 jaar werkervaring en wilt alles leren over data en de verwerking hiervan;
 • Jij wilt de data gerelateerde kennis die jij hebt opgedaan in jouw WO opleiding (bijv. Data Science, Artificial Intelligence, Aerospace Engineering of een aanverwante studie) in praktijk brengen;
 • Jij hebt ervaring met programmeren in SQL of bent in ieder geval een kei in werken met grote databestanden;
 • Jij hebt ambitie, bent zelf-reflectief en durft authentiek in jouw kracht te gaan staan;
 • Jij deinst niet terug om jouw analytische vaardigheden los te laten op complexe problemen en deze op creatieve en logische wijze op te lossen;
 • Jij krijgt energie van het schakelen met de verschillende stakeholders en weet behendig de benodigde informatie te bemachtigen.

Wat bieden wij?

Wij bieden de mogelijkheid om een expert op het gebied van data analyse te worden waarbij wij jou op een bewezen manier trainen om te excelleren tot een high-end professional. Daarbij zijn goede arbeidsvoorwaarden voor ons vanzelfsprekend. Dit houdt onder andere het volgende in:

 • 4 dagen per week werkzaam bij een grote bank of verzekeraar in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag;
 • 1 dag per week in-house met gepersonaliseerde en professionele coaching en training;
 • Regelmatig leuke teamactiviteiten met de andere Young Talents; denk aan escape rooms, borrels en diners;
 • Een internationale werkomgeving met Young Talents uit alle werelddelen;
 • Pro-deo YT projecten bij maatschappelijk relevante NGO’s;
 • De mogelijkheid om na het succesvol afronden van het YTP de volgende carrièrestap te maken bij de opdrachtgever;
 • En natuurlijk een marktconform salaris, prestatiebonus en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • En niet te vergeten een OV-kaart en OV-fiets van de zaak.

Sollicitatieproces

Om ervoor te zorgen dat jij een goed beeld hebt van de procedure, leggen wij het hier kort voor je uit. Als eerste zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden zodat wij elkaar beter leren kennen. Indien dit positief is zullen wij aan de hand van jouw kwaliteiten en voorkeuren een aantal Young Talent posities met je doornemen. Na een assessment nodigen we je uit voor een diepte-interview bij de betreffende bank of verzekeraar waarna we definitief zullen besluiten of deze Young Talent positie de juiste keuze voor je is.

Wanneer starten?

Elk kwartaal start er een nieuwe groep Young Talents binnen ons programma waarbij eerder of later instromen tot de mogelijkheden behoort. Samen met jou bekijken wij het beste moment startmoment, afhankelijk van jouw graduation en andere factoren die op dat moment meespelen.

Dus ben je bezig met je scriptie of ben je al afgestudeerd en wil jij jezelf ontwikkelen tot expert in het bouwen van modellen binnen de financiële sector, stuur dan jouw cv naar youngtalent@mployassociates.com. Je hoort binnen 2 werkdagen van ons.